Többéves előkészületi munka után, nagy örömmel adunk hírt az új szimultán öttengelyes óriás megmunkálógépünk érkezéséről.

Tavaly novemberben az antwerpeni kikötőben tíz, túlméretes kamion vette fel és hozta üzemünkbe a Japánban készült gépegységeket. A kéthónapig tartó gépösszeszerelési munkákat Japán és Magyar mérnök-technikusok végezték.

A Mazak szakemberei a tőlük megszokott lelkiismeretességgel és precízséggel végezték a nem mindennapi feladatokat, amit ezúton is köszönünk Nekik.

A monumentális vasbetonalapra telepített berendezés meghaladja a 100 tonnás súlyt. A megmunkálási tartomány 7x4 méteres, a főorsó 1200 Nm feletti maximális nyomatékkal rendelkezik. A terhelhetőségi kapacitás 43 tonna.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a beruházás finanszírozásának egy jelentős részét a hazai iparstratégiai támogatási program segítségével, az un. Irinyi Terven keresztül valósítottuk meg.

A gépet ünnepélyes keretek között márciusban felavattuk, nagyon bízunk benne, hogy a jelenlegi feladatokon túl, megtaláljuk azokat a műszaki és gépipari igényeket amivel a következő években a gép kihasználtsága optimális lesz.

A gép összeszereléséről, és a gép hivatalos átadásáról a CNC Média csapata elkészítette a videókat , amik az alábbi címen érhetőek el:

https://www.youtube.com/watch?v=YE9DzmR6qvA

https://www.youtube.com/watch?v=ePmvtx3x1Usvorheriger Artikel nächster Artikel