Júniusban újabb CNC esztergagép került beüzemelésre II. Üzemünkben. A Japánból érkezett megmunkálógép ellenorsós, hajtott szerszámos és Y-tengellyel is rendelkezik. A gép nagy komplexitású precíz munkadarabok gyártására alkalmas. Egyedi és - az opcióként vásárolt száladagolóval - nagyobb darabszámú alkatrészek is megmunkálhatóak.

Májusban köszörűgépparkunk is bővült, ezúttal egy kifogástalanul felújított SZIM egyetemes palástköszörűgépet vásároltunk, ami reményeink szerint hosszú évekig áll majd rendelkezésre.

Lecseréltük egyetemes marógépünket is. Az új 600 mm mozgástartománnyal rendelkező TOS FNGJ40 marógépet több opcióval vásároltuk meg, ezek közül számunkra a legfontosabb, hogy heidenhain mérőléccel van felszerelve minden tengelyen, ami nagy pontosságot fog biztosítani a gyártásban.

Idén elszántuk magunkat arra, hogy I. Üzemünk CNC csarnokában a padlózatot felújítsuk. Ahhoz, hogy sokáig ne kelljen a termelést megállítanunk, a munkára egyedül a nyári kéthetes leállásunk volt alkalmas. A felújítás számos gépmozgatással járt, de az új padlóburkolást és a friss festett falakat látva megérte a sok fáradozást.Előző Következő